Przyznam szczerze, że jeszcze kilka lat temu nie byłam fanka

2020-09-21

To nie jest wcale takie trudne - nawiększym sekretem dobrego sushi jest prawidłowo ugotowany odpowiedni ryż. W sushi najważniejszy jest ryż. Najprostsze sushi jakie znam jest. Dobrym dodatkiem do sushi maki są także: ogórki, paluszki krabowe, krewetki, rzepa. Koreańskie sushi czyli gimbap – idealne na piknik i na lunch do pracy. Przyznam szczerze, że jeszcze kilka lat temu nie byłam fanka sushi Aleksandrów Łódzki – do pewnego momentu. Na macie ułożyć listek nori, następnie zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi równo rozłożyć ryż do sushi pozostawiając na końcu około 2 cm wolnej przestrzeni co ułatwi sklejenie brzegów rolki. Tu trzeba zamówić sporą porcję bindaetteok, czyli placków z fasoli, i gimbap, popularnych rolek koreańskiego sushi. Przygotowanie ryżu1Ryż do sushi ugotować według instrukcji na opakowaniu. Sushi gwarantuje dobrą zabawę i pyszny smak. Do sushi często dodaje się także surowego łososia lub tuńczyka. Aby zjeść sushi na kolację, nie trzeba wcale iść do drogiej restauracji. W tym przypadku cały sekret dobrego sushi tkwi w przygotowaniu ryżu i świeżości dodatków.